Inzamelingsactie GeenStijl voor agent die dief geld moet betalen, heeft al 15.000 euro opgeleverd

16 juli 2015 om 10:19 • Aangepast 21 november 2020 om 17:10
nl
De actie van weblog GeenStijl om geld in te zamelen voor een agent die een schadevergoeding moet betalen aan een inbreker, is een succes geworden. De agent schoot de inbreker in zijn been toen hij hem betrapte bij een woninginbraak in Heeswijk-Dinther.
Profielfoto van
Geschreven door

De agent (44) uit Veghel moet precies 2351,05 euro betalen. De diender schoot de man neer nadat hij hem verschillende keren had gewaarschuwd. Hij verloor dinsdag een rechtszaak die tegen hem was aangespannen.
'Geef gul'GeenStijl wil nu de politie te hulp schieten en heeft, zo meldt de site, inmiddels ruim 15.000 euro toegezegd gekregen. Motto van de actie is overigens 'Geef gul aan de agent die een boef wist te vangen'.

Wachten op privacy instellingen...

"Nou zijn die naheffingsambtenaren van de Belastingdienst niet altijd onze beste vriend, met hun laserguns en hun stoepfietsboetes, maar Nederland wordt wel heel erg Kafka als agenten een maandsalaris en overuren moeten ophoesten als straf voor het arbeidsongeschikt maken van echte Boeven", schrijft GeenStijl.
BBQ-pakket en krat pilsEen uur nadat de actie online was verschenen, zamelde GeenStijl al bijna duizend euro in. Doel van de actie was een bedrag van 3000 euro. "Dan doen we d'r een BBQ-pakket, een krat pils en een BOB-sleutelhanger bij", zo meldt de weblog. Inmiddels staat de teller dus op 15.000 euro.
De meeste mensen op straat vinden de actie van GeenStijl terecht. Ze keuren de straf voor de agent die 'gewoon zijn werk deed' af. Inbrekers nemen nou eenmaal bewust een risico en moeten 'van andermans spullen afblijven'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.