Slachthuis Nijmegen verhuist naar Haps met werk voor bijna 500 mensen

15 juli 2015 om 17:00
nl
Het voormalige gemeentelijk Slachthuis Nijmegen verhuist in zijn geheel naar bedrijventerrein Laarakker in Haps, gemeente Cuijk. De werkgelegenheid van 460 arbeidsplaatsen blijft daarbij behouden, benadrukken alle partijen.
Geschreven door

Naast eigenaar Hilckmann Meat en de twee betrokken gemeenten, zijn dat de provincies Brabant en Gelderland en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), die het onderhandelingsproces begeleidden.
Alle partijen tevredenDe gemeente Nijmegen is blij met de deal, omdat de huidige locatie van het slachthuis voorbestemd is een grote chique woonwijk te worden met 1800 woningen aan het water. De betrokken provincies hebben zich vooral beijverd voor behoud van alle werkgelegenheid.
Bij de gemeente Cuijk zijn ze opgetogen omdat de grote slachterij prima past in het agrofoodcluster op het nieuwe bedrijventerrein Laarakker in Haps. Er is zeven jaar lang door Cuijk onderhandeld met Hilckmann-Meat en de gemeente Nijmegen. Eerst was er sprake van een kleine slachterij van Hilckmann in Cuijk met werk voor slechts 50 mensen.
Er komt nu een grote, compleet nieuwe fabriek met 'state-of-the-art'-technologie, die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, innovatie en dierwelzijn met zeker 460 arbeidsplaatsen.
Open armenWethouder Jillissen spreekt dan ook van een mooie dag voor Cuijk en het Land van Cuijk, dat veel forensenverkeer met Nijmegen kent. “We staan klaar om het bedrijf met open armen te ontvangen in ons agrofoodcluster.”
Cuijk kende tot 2006 met Homburg een bloeiende slachterijsector.
De verhuizing van Slachthuis Nijmegen over ongeveer twee jaar, gaat ruim 25 miljoen euro kosten. Volgens een woordvoerder van eigenaar Hilckmann zal tegen die tijd worden nagedacht over een eventuele nieuwe naam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.