Bredanaar (21) voor vijfde keer getroffen door kanker: 200 hardlopers steunen zijn 'laatste rondje'

15 juli 2015 om 21:09
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Foto: SQ Vision
1/2 Thijs Kroezen toont zijn vastberadenheid ondanks de terugkerende kanker.
Als er iemand doorzettingsvermogen heeft, is het de 21-jarige Thijs Kroezen uit Breda wel. Vier keer eerder vocht de Bredanaar tegen kanker. Elke keer liep het goed af en volgens artsen zou Thijs nu echt 'schoon' zijn. Totdat hij toch weer slecht nieuws kreeg. De kanker is terug. Maar Thijs is vastberaden om zich ook deze keer niet uit het veld te laten slaan door de gevreesde ziekte.

Vorig jaar organiseerde Thijs zijn eigen 'Road to Surgery-loop', met als doel fit de operatiekamer in te gaan. Want 'als je fit bent, word je ook sneller beter!'[Tweet:body:https://twitter.com/FaanenFM/status/621384516633014272]
Alweer een tegenslagNet nu Thijs zijn leven eindelijk weer een beetje op de rit had, kreeg de Bredanaar opnieuw een vervelend telefoontje van zijn arts. Hoewel hij eerder nog 'schoon' werd verklaard, zijn er toch weer uitzaaiingen gevonden. In zijn longen. De uitzaaiingen zijn het gevolg van de botkanker die zes jaar geleden bij hem werd geconstateerd.
[Tweet:body:https://twitter.com/erik_peeters/status/621381622563258368]
Bij een eerdere operatie moest Thijs zijn arm laten amputeren om de ziekte de baas te blijven. Aanstaande vrijdag moet hij weer onder het mes.
Meer deelnemers dan vorig jaarOndanks dat het de zoveelste tegenslag is, wil Thijs er alles aan doen om ook deze keer weer te overwinnen. Daarom ging hij, net als vorig jaar, weer de straat op om hard te lopen. Een tocht van ongeveer 3,5 kilometer. Dat hij de strijd niet alleen hoeft aan te gaan, bleek vorig jaar al. Toen liepen er maar liefst tachtig mensen met hem mee. Dit keer ongeveer tweehonderd.
EmotioneelNa afloop van 'het laatste rondje' van Thijs klonk er luid applaus van de deelnemers. Een aantal van hen hield het niet droog. Conny Kraaijkamp, moeder van Thijs, was zichtbaar onder de indruk: "Dit is geweldig. Het komt allemaal goed. Daar heb ik alle vertrouwen in." Ook Thijs is ontzettend blij met zoveel steun van iedereen: "Zulk slecht nieuws is natuurlijk moeilijk te verkroppen, maar het doet met ontzettend goed dat zoveel mensen me steunen!"

Wachten op privacy instellingen...