Politieke crisis in Breda: coalitie klapt, GroenLinks zegt vertrouwen op vanwege museumkwestie

15 juli 2015 om 19:53
nl
GroenLinks stapt uit de Bredase coalitie. De partij zegt het vertrouwen in de andere partijen op.
Geschreven door

De andere partijen in de coalitie van Breda zijn PvdA, CDA, SP en Breda'97. GroenLinks staat niet achter de uitgezette lijn voor de toekomst voor de Bredase musea MOTI en Breda's Museum.
'Het spijt ons daarom des te meer te moeten constateren dat er onvoldoende basis is voor het vertrouwen dat de verdere samenwerking in dit verband zal leiden tot een stabiel en daadkrachtig bestuur van de stad', stelt GroenLinks in een verklaring.
Geen meerderheidJos Koniuszek, fractievoorzitter van GroenLinks: "De fractie stapt uit de coalitie, maar wethouder Akinci blijft wel zitten. Dat betekent dat de coalitie geen meerderheid meer heeft en dat dus de grootste fractie, de VVD, mag proberen een nieuwe coalitie te smeden."
De VVD-fractie laat woensdagavond weten het voortouw te nemen in het nieuwe informatieproces. Boaz Adank, fractievoorzitter van de VVD, zal donderdagochtend met burgemeester Paul Depla spreken over de ontstane situatie. "Vervolgens zullen de fractievoorzitters op volgorde van partijgrootte door de VVD ontvangen worden", zo meldt de partij. De VVD betreurt de gang van zaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.