Paard Lucky Girl krijgt een kerngezonde tweeling (en dat is vrij uniek)

HERPT - Een bijzondere geboorte bij Robin Hood Stables in Herpt. Een merrie kreeg daar niet één maar twee veulens. Beide jonge hengstjes zijn in goede gezondheid en dat is vrij uniek. Normaal gesproken lukt het een merrie niet om twee veulens gezond ter wereld te brengen, maar Lucky Girl kreeg het voor elkaar.
Eigenaar Jan Verhoeven en zijn vrouw Nancy waren verrast toen na het eerste veulen plotseling nog een tweede geboorte zich aankondigde. "Er kwam eerst een mooi bruin veulen uit, maar dat was wel wat kleiner dan ik had verwacht. Dus ik zei tegen m'n vrouw: 'Ik denk dat er nog wat komt!' En binnen tien minuten was nummer twee gearriveerd."

Mirakel
Een klein mirakel, meent Jan Verhoeven. Hij fokt al 22 jaar met het Shire-ras, maar dit heeft hij nog nooit meegemaakt. "Meestal gaat het mis. Normaal gesproken redt een of allebei de veulens het niet. Maar deze zijn kerngezond!"

Of hij de veulens houdt, weet hij nog niet. De jonge hengsten blijven nu eerst zes maanden bij hun moeder. Daarna kunnen ze verkocht worden. Verhoeven verkoopt paarden over de hele wereld. Van Shanghai tot Rusland, overal lopen paarden uit Herpt rond. En deze tweeling heeft een bijzondere vader: Acle BB King heeft al meerdere kampioenskinderen voortgebracht.

Nog geen naam
De pasgeboren veulens hebben trouwens nog geen naam. Bij de stal in Herpt staan ze open voor suggesties. De namen moeten wel aansluiten bij die van de moeder, Lucky Girl: een G als beginletter in dit geval. Dus roept u maar: Guus, Gerard, Gabriël....