Video

Gehandicapt en extreem klein, maar toch moet Sjon Scheffers zijn huis uit

15 juli 2015 om 21:31
nl
Sjon Scheffers uit Oss is niet voor het geluk geboren. Hij is klein van stuk, slechts 1 meter 19, en vorig jaar raakte hij zwaargewond toen hij uit zijn scootmobiel viel. Als klap op de vuurpijl wordt hij nu ook nog zijn huis uit gezet.
Geschreven door

Sjon heeft een huurachterstand bij woningcorporatie Brabant Wonen. Volgens hem kwam dat doordat hij na het ongeval drie maanden in het ziekenhuis lag. De huur zou door anderen worden overgemaakt, maar dat gebeurde niet. Naar eigen zeggen heeft hij zijn zoon nog met contant geld naar de corporatie gestuurd, maar wilden ze het niet aannemen.
Uiteindelijk stapte Brabant Wonen naar de rechter en die zei dat Sjon uit zijn huis gezet mag worden. Zijn advocaat, Rob Haakmeester, vindt het 'hard' van Brabant Wonen dat ze een gehandicapte man uit zijn huis zetten.
DaklozenopvangSjon zelf is ten einde raad. Hij wil graag een betalingsregeling, als hij maar in zijn huis aan de Leeuwerikstraat in Oss mag blijven. "Ik weet niet waar ik naartoe moet", zegt hij. "Zelfs bij de daklozenopvang kan ik met mijn handicap niet terecht."
Brabant Wonen wil niet op het geschil met Scheffers reageren. Duidelijk is dat Sjon in het verleden ook voor overlast heeft gezorgd. Zo zou hij een paard in zijn huis hebben gehad. Volgens zijn advocaat is dat allemaal verleden tijd en heeft Brabant Wonen dat bij de rechter ook niet aangevoerd.
HandtekeningenactieSjon heeft zelfs een handtekeningenactie in zijn buurt gehouden. "Iedereen wil dat ik blijf, alleen een buitenlandse man hierboven die mij niet begreep tekende voor mijn vertrek." Sjon Scheffers vindt het extra zonde dat hij zijn huis uit moet, omdat het helemaal aangepast is aan zijn geringe lengte.
Brabant Wonen heeft hem nog tot 1 november gegeven om een oplossing te vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.