Video

Zesjarige Jayden uit Beek en Donk terug na Amerikaanse kankerbehandelingen: 'Ik voel me beter!'

16 juli 2015 om 20:19
nl
Hij speelt weer volop, heeft een brede lach en geniet volop van de aandacht. De zesjarige Jayden Lücker uit Beek en Donk kon dankzij de hulp van velen in Amerika behandeld worden. Hij heeft een zeldzame vorm van kinderkanker. De behandelingen hebben hem zichtbaar goed gedaan. Hij is nog niet genezen maar wel 'schoon' zoals dat heet. Jayden zelf is enthousiast: "Ik ga beter worden!"
Geschreven door

Dinsdagochtend landde hij samen met zijn vader en moeder op Schiphol. En donderdag kreeg hij bezoek van Omroep Brabant.
Skypen en spelenJayden vertelt volop over zijn Amerikaanse avontuur. Hij verbleef er een halfjaar. Maar over de behandelingen zelf praat hij niet veel. Het liefst heeft hij het over spelletjes en skypen. Op een manier die bij zijn leeftijd past, zegt hij dat het heel leuk was. "Ik heb goed gespeeld en ik had kanker maar ik voel me ietsje beter!"
Zijn vader Raimond is ook blij en tevreden. "De overlevingskansen zijn weer toegenomen", zo zegt hij opgelucht. "Als we niet naar Amerika waren gegaan, was de kans groot dat hij er niet meer was. Nu zit hij rustig te spelen. Ongelooflijk hoor!"
Het gezin uit Beek en Donk kreeg van veel mensen steun. Er werd zelfs een aparte stichting voor hen opgericht. "We zijn erg dankbaar. Ook mensen die het geld eigenlijk niet kunnen missen hebben een bijdrage geleverd. Dat is ontroerend en we zijn daarvan onder de indruk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.