Bredase T-shirts de wereld over na optreden dj Hardwell

16 juli 2015 om 17:43 • Aangepast 21 november 2020 om 17:08
nl
Wat begon als een geintje is sinds het optreden van dj Hardwell op Breda Live afgelopen weekend uitgegroeid tot een flinke hype: de 076-shirts van Bredanaar Roel van Rooij.
Profielfoto van
Geschreven door

Samen met een vriend begon hij een jaar geleden met het maken van de shirts. "We zijn trotse Bredanaars en wilden dat kunnen laten zien."
'Echt kippenvel'Dat de Bredase dj Hardwell tijdens Breda Live op het podium verscheen in hun shirt hadden ze niet durven dromen. "Ik kreeg een foto doorgestuurd dat hij het shirt backstage aanhad", vertelt Van Rooij. "Dat vond ik al mooi, maar toen hij het tijdens het optreden nog steeds droeg kreeg ik echt kippenvel."

De telefoon en mail staan sindsdien ook niet meer stil. De vrienden kunnen alle bestellingen bijna niet meer aan. "Italië, Oostenrijk, maar ook Mexico en Amerika. We krijgen bestellingen van over heel de wereld", vertelt Van Rooij nog steeds overdonderd door het succes.
Vaste kledingsponsorDat ze Hardwell zo ver hebben gekregen dat hij het shirt aandeed, was een gelukje. Het management van de dj wilde niet meewerken omdat hij vaste kledingsponsors heeft.
"Via een kennis die weer iemand dichtbij Hardwell kende, is het uiteindelijk toch gelukt", legt Van Rooij trots uit.
'Gekkenhuis naast ons werk'Wie het shirt wil hebben, moet wel even geduld hebben. "We doen dit er allemaal bij naast onze gewone banen. Het is een gekkenhuis, dus de mensen moeten iets langer wachten op hun bestelling", legt de Bredanaar uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.