Rechtszaak tegen Waalrenaar die moeder doodde en in diepvrieskist stopte gaat later verder

16 juli 2015 om 15:46
nl
De rechtszaak tegen de 41-jarige man uit Waalre die zijn moeder om het leven bracht en vervolgens haar lichaam in de diepvries stopte, wordt later voortgezet. Een exacte datum is nog niet gevonden. Donderdag was er een regiezitting bij de rechtbank in Den Bosch. Daar bleek dat de rapporten over de geestelijke toestand van de man nog niet klaar zijn. Wat de verdachte betreft kan het niet snel genoeg gaan. "Laat maar komen die behandeling", zei hij.
Geschreven door

Het lichaam van de dode vrouw werd in augustus 2014 gevonden in een huis aan de Ericalaan in Aalst. De vrouw lag in foetushouding in de diepvries. Haar lichaam werd ontdekt nadat de vrouw niet opendeed voor een medewerkster van de trombosedienst. De vrouw had in december een hersenbloeding gehad.
Tijdens het onderzoek na de vondst van het lichaam takelde de politie de twee diepvrieskisten uit het huis aan de Ericalaan. Die werden vervolgens opgehaald door een koelwagen van een uitvaartonderneming.
De toen 40-jarige zoon van de bewoonster werd meteen als verdachte aangehouden. Hij verklaarde later bij de rechtbank dat hij zijn moeder om het leven bracht om haar te helpen. "Mijn moeder wilde niet meer leven. Dat zei ze me regelmatig. Op Koningsdag hebben we daarover gesproken", zo vertelde hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.