MH17, de herdenking: waar wordt er vandaag bij de ramp stilgestaan?

17 juli 2015 om 11:00 • Aangepast 21 november 2020 om 17:08
nl
De ramp met de MH17 heeft een grote impact gehad in meerdere landen. In Oekraïne, daar waar het vliegtuig neerstortte. In Nederland, omdat de vlucht vanuit Amsterdam vertrok en een overgroot deel van de passagiers Nederlands was. In Maleisië, omdat de vliegtuigmaatschappij uit dat land kwam. Op veel plekken wordt dan ook vrijdag stilgestaan bij de ramp.
Profielfoto van
Geschreven door

NEDERLAND

  • Tilburgse Kermis: bij de opening van de Tilburgse Kermis vrijdagavond om 19:00 uur zal wethouder Erik de Ridder stilstaan bij de vliegramp.
  • Kermis Uden: burgemeester Hellegers staat bij de opening van de Udense kermis om 15:45 stil bij de MH17.
  • Eindhoven: in de Catharinakerk in Eindhoven is vrijdagmiddag om 12:15 een speciale MH17-mis, waarbij wordt stilgestaan bij de slachtoffers van de ramp.
  • Nieuwegein: de Nationale Herdenking waar nabestaanden samenkomen en ook het kabinet bij aanwezig is, wordt gehouden in Nieuwegein. De plechtigheid begint om 14:00 uur en duurt tot 15:45 uur. De herdenking wordt niet live uitgezonden, omdat de organisatie dat niet wil. Wel worden beelden van de herdenking later aan journalisten verstrekt.
  • Neerkant: in het dorp waarvan zes inwoners omkwamen is geen georganiseerde herdenking. Maar stilstaan bij de ramp kan wel op eigen initiatief bij het herdenkingsmonument aan het Kerkplein.

In heel Nederland worden vlaggen op overheidsgebouwen, zoals die van de gemeente en provincie, halfstok gehangen.

Wachten op privacy instellingen...

OEKRAÏNE

  • Grabovo: in het dorp waar een groot deel van de brokstukken van de MH17 terechtkwam, wordt vrijdag een herdenkingsceremonie gehouden. Het dorp heeft de afgelopen dagen gewerkt aan een tijdelijk monument voor de slachtoffers van de ramp. Pro-Russische separatisten kwamen donderdag naar het monument toe, naar eigen zeggen ter beveiliging.

MALEISIË

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.