Aantal WW-uitkeringen in Brabant vorige maand licht gedaald

16 juli 2015 om 16:33
nl
Het aantal WW-uitkeringen in Brabant is in juni licht gedaald. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV. Het gaat om een daling van 3 procent, wat overeenkomt met 1700 uitkeringen. Landelijk nam het aantal uitkeringen in juni met 2 procent af.
Geschreven door

In vrijwel alle sectoren is het aantal WW-uitkeringen in juni afgenomen. In absolute aantallen is de daling het grootst in de financiële en zakelijke dienstverlening, zoals banken en uitzendbureaus. Procentueel daalt het aantal WW-uitkeringen het sterkst in de bouw.
VrouwenAfgelopen jaar is het aantal vrouwen met een WW-uitkering met 1100 toegenomen terwijl het aantal mannen met een WW-uitkering juist met 3200 is gedaald. Zorg en welzijn is een grote sector waar veel vrouwen werken. Juist in deze sector is het aantal WW-uitkeringen afgelopen jaar toegenomen vanwege overheidsbezuinigingen.
Daarentegen is het aantal WW-uitkeringen het sterkst afgenomen in de bouwnijverheid en financiële en zakelijke diensten. In de bouwnijverheid zijn juist veel mannen werkzaam. Nog niet zo lang geleden was het de sector waar de grootste klappen vielen. De bouwnijverheid lijkt zich te herstellen.
CBSOok de bouwsector zelf ziet steeds neer positieve signalen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ondersteunt dat optimistisch beeld. Zo daalt het aantal verleende bouwvergunningen niet verder, worden er meer huizen verkocht, stijgt de huizenprijs van bestaande koopwoningen en krijgen architecten meer opdrachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.