Grote Prijs van Brabant krijgt géén wereldbekerstatus, UCI kiest voor zeven in plaats van acht WB’s

16 juli 2015 om 16:49
nl
De internationale veldritwedstrijd de Grote Prijs van Brabant in Den Bosch wordt niet opgenomen in het wereldbekerklassement. Dat bevestigt de internationale wielerunie UCI aan Omroep Brabant. De organisatie van de Grote Prijs van Brabant had een verzoek ingediend om op de wereldbekerkalender te worden geplaatst nadat de wedstrijd in Montreal zich had teruggetrokken.
Geschreven door

De UCI heeft besloten om de kalender niet aan te vullen en de cyclus komend seizoen te beperken tot zeven wedstrijden. "De leden van de cyclocross-commissie hebben unaniem tegengestemd", zegt Peter van den Abeele van de UCI. Waarom zij een negatief advies hebben gegeven, wil Van de Abeele niet zeggen. "We gaan dat voorlopig niet aan de grote klok hangen."
Nieuwe pogingDe Grote Prijs van Brabant gaat volgend jaar een nieuwe poging wagen, kondigde organisator Arie Slijters aan. Het is volgens hem goed voor Nederlands talent als ze dicht bij huis kunnen meedoen aan wereldbekerwedstrijden.
Bovendien staat de wereldbekerstatus goed voor sponsoren, aldus Slijters. De veldrit in Den Bosch wordt dit jaar voor de derde keer verreden en staat gepland op 10 oktober.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.