Honderd in Rijen afgegeven medische vliegcertificaten ongeldig verklaard - Omroep Brabant

Honderd in Rijen afgegeven medische vliegcertificaten ongeldig verklaard

16 juli 2015 om 20:46
nl
Honderd medische certificaten die zijn afgegeven door European Aviation Medical Centre (EAMC) in Rijen zijn ongeldig verklaard of geschorst. Het gaat om 99 medische certificaten van vliegend personeel die nietig zijn verklaard. Een medische verklaring van een luchtverkeersleider is geschorst. De Inspectie Leefomgeving en Transport meldde donderdag dit te hebben gedaan in het belang van de vliegveiligheid.
Geschreven door

De inspectie heeft het keuringscentrum geschorst. Het mag voorlopig geen onderzoeken meer uitvoeren en het Openbaar Ministerie (OM) is om een strafrechtelijk onderzoek gevraagd.
'Onvolledig of onjuist uitgevoerd'Alle honderd documenten zijn 'waarschijnlijk of vrijwel zeker' onterecht afgegeven omdat de keuringen onvolledig of onjuist zijn uitgevoerd. "Op basis van Europese wet- en regelgeving betekent een ongeldig medisch certificaat voor vliegend personeel dat zo’n certificaat van rechtswege nietig is en dat niet mag worden gevlogen totdat een herkeuring heeft plaatsgevonden", aldus de inspectie.
"Alle betrokkenen zijn op de hoogte gesteld van de nietigverklaring en verzocht zo snel mogelijk een nieuwe medische keuring aan te vragen."
Extra in de gatenDe inspectie houdt ook de andere zeven medische keuringsinstanties in de luchtvaart en dertien zelfstandige keuringsartsen de komende tijd extra in de gaten. EAMC is gevestigd op de Aerospace& Maintenance campus in Rijen.
Geen gevolgen vakantiegangersVan de honderd nietig verklaarde keuringen waren er 66 van verkeersvliegers. De inspectie verwacht niet dat vakantiegangers last zullen ondervinden van deze actie. De piloten worden waarschijnlijk binnen twee weken opnieuw gekeurd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.