Omstreden puppyhandelaren hangen megaboetes boven het hoofd

6 mei 2016 om 15:18
nl
De gemeente Bladel dreigt met grote dwangsommen tegen twee omstreden puppyhandelaren uit Hapert. Volgens het Eindhovens Dagblad hangt de hondenhandelaren een reeks megaboetes boven het hoofd die oplopen tot een miljoen euro.
Profielfoto van Kantelberg Anouk
Geschreven door
Kantelberg Anouk

Bij de twee werd vorige maand een grote inval gedaan. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit vond bij een van de handelaren 89 geïmporteerde pups uit Hongarije. Zij waren niet of te vroeg gevaccineerd.
Volgens het ED gaan de dwangsommen niet alleen over illegale puppyhandel. De hondenhandelaren kunnen ook boetes krijgen voor illegale bouwwerken en te hoge hekken.
BezwaarDe grootste van de twee, Puppy Point, riskeert een dwangsom van ruim 740.000 euro, waarvan een ton voor illegale hondenhandel. De Cartierhoeve hangt een boete van maximaal 310.000 euro boven het hoofd. Het grootste deel daarvan gaat over illegale bouwwerken.
Eigenaar Hans Castelijns zegt tegen de krant dat 'de zaak wordt opgeblazen' en dat 'de gemeente alles onder een vergrootglas legt'. De hondenhandelaar zegt bezwaar te gaan maken tegen de dwangsommen. Zijn neef Jürgen Castelijns, eigenaar van Puppy Point, zegt dat hij een vergunning gaat aanvragen voor een deel van de bouwwerken.
Brabant spil in puppyhandelIn 2015 kaartte Omroep Brabant aan dat Brabant de spil is in een grootscheepse, internationale handel in verwaarloosde puppy's.  Dat bleek uit gesprekken die Omroep Brabant voerde met zo'n twintig dierenartsen in de provincie.
Uitgebreide interviews, verhalen en reacties zijn te vinden op de speciale themasite: Puppy X: De tragiek van grootscheepse puppyhandel in Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.