Niet meer in de Tour de France, maar Lars Boom met 109,08 kilometer per uur nog altijd de snelste

16 juli 2015 om 21:52
nl
Hij zit weer thuis in Vlijmen, maar wielrenner Lars Boom voert nog steeds een officieus klassement aan in de Tour de France. Het ict-bedrijf Dimension Data, partner van de Tourorganisatie, houdt alle mogelijke gegevens bij en kwam donderdag, halverwege de Tour, met een top vijf van snelheidsrecords.
Geschreven door

Daaruit blijkt dat Boom in een afdaling de derde etappe naar Hoei een snelheid heeft bereikt van 109,08 kilometer per uur. Ook in afdalingen in de afgelopen drie bergetappes bereikte niemand die vaart. Boom hield het na negen etappes voor gezien.
Afdaling Côte d'EreffeBooms snelheid werd gemeten in de afdaling van de Côte d'Ereffe in de volle finale van de rit naar de Muur van Hoei. Het peloton was weer op drift nadat de Tourleiding de rit na twee valpartijen had stilgelegd.
Op gepaste afstand staat Alejandro Valverde tweede. In de afdaling van de Tourmalet liet hij zich woensdag flitsen met een snelheid van 93,38 kilometer per uur. André Greipel en John Degenkolb staan derde met 78,48 kilometer per uur, gemeten in de vijfde rit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.