Video

'Drollen dreven in de gracht', riolering zorgt voor overlast in Helmond

17 juli 2015 om 00:34
nl
Inmiddels ligt het grachtje aan de Korhoenderhof in Helmond er weer prima bij, maar vorige week was het er een 'open riool'. Door een mogelijke constructiefout in het nieuw aangelegde riool kwam de inhoud van dat riool vorige week in het grachtje terecht. Het water was zelfs zo vies dat de vissen in het water het niet overleefden.
Geschreven door

Wanneer het een keer flink regent stroomt het riool gelijk over, volgens omwonenden. Zo erg als vorige week hadden ze het echter nog niet meegemaakt. "Het water was echt pikzwart, bijna modder", zegt een buurtbewoner. "Er dreven vissen in het water waar de vliegen al op zaten", aldus een andere bewoner.
Opgeruimd staat netjesDe dode vissen en andere viezigheid werden door buurtbewoners uit het water gehaald. Daardoor is de stank inmiddels verdwenen en zwemmen de eenden weer vrolijk rond. Sommige buurtbewoners denken dat het eenmalig was, maar anderen kijken bevreesd naar de weersvoorspellingen.
"Een flinke bui en de drollen drijven weer in de gracht. Om over die lucht nog maar te zwijgen." De buurtbewoner trekt een vies gezicht en lacht: "Als ik op de wc heb gezeten, ruikt het niet zo erg als die gracht."
Gemeente heeft geen ideeDe gemeente Helmond wist dinsdagavond nog niets over de toestand rond het grachtje. Ze onderzoekt momenteel wat er gebeurd is en of dat inderdaad iets met de riolering te maken heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.