Goedemorgen Brabant... geen dag als alle andere

17 juli 2015 om 09:00
nl
Zo'n typische niets-aan-de-handdag. Het zonnetje schijnt en zomerse temperaturen liggen binnen handbereik. Toch is deze vrijdag geen dag als alle andere, want het is precies een jaar geleden dat de MH17 neerstortte in Oekraïne. Onder de doden waren vijftig Brabanders.
Geschreven door

Omroep Brabant TV zendt een special uit, waarin met Willem Lambregts uit Roosendaal wordt teruggekeken naar het afgelopen jaar. Hij verloor bij de ramp zijn broer Bart en diens vriendin Astrid.
[youtube:body:https://youtu.be/oZ0pFUreBQ4]
Een overzichtDe zeven belangrijkste momenten op een rij: de ramp werd gevolgd door de bergingsmissie en de repatriëring van de slachtoffers. In Amsterdam werd een officiële herdenking gehouden en de wrakstukken werden naar vliegbasis Gilze-Rijen gebracht.
[youtube:body:https://youtu.be/HPwpiJOR7rI]
OnderzoeksrapportKomend najaar wordt het onderzoeksrapport over de oorzaak van de ramp verwacht. Er is al wel een voorlopig rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid.
[tweet:body:https://twitter.com/trouw/status/621357300259942401]
MX17De Geldropse schrijver A.F.Th. van der Heijden brengt in het najaar een roman uit die is geïnspireerd op het verhaal van MH17. Het boek draagt de titel 'MX17'.
[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=hJlEsorG1K8]
ThemasiteAlle berichten van Omroep Brabant over de vliegramp vind je terug op de themasite MH17.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!