Ruim miljoen kijkers MH17-documentaire Michiel van Erp

17 juli 2015 om 09:49
nl
De documentaire 'MH17: Het verdriet van Nederland' op NPO1 is donderdagavond gezien door 1.174.000 tv-kijkers. Dat meldt de Stichting KijkOnderzoek (SKO) vrijdag. In de VARA-documentaire portretteert Eindhovenaar Michiel van Erp nabestaanden van slachtoffers van de vliegtuigcrash. Ook laat hij zien hoe Oekraïners een jaar na dato omgaan met de ramp.
Geschreven door

Vrijdag is het precies een jaar geleden dat vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd neergeschoten boven het oosten van Oekraïne.
Alle 298 inzittenden, onder wie vijftig Brabanders, kwamen om. In het NBC Congrescentrum Nieuwegein is vrijdagmiddag een besloten herdenkingsbijeenkomst.
Omgaan met rouwDe documentaire van Van Erp laat onder meer zien hoe nabestaanden van de MH17-ramp op verschillende manieren omgaan met rouw. In de film portretteert hij nabestaanden van drie omgekomen gezinnen. Onder hen Mirjam en Sandra Ploeg, die hun vader, moeder en broer verloren en alleen achterbleven in het ouderlijk huis. Van hun vader Alex is niets meer teruggevonden.
[YouTube:body:https://youtu.be/zkV5r37_FXI]Van Erp kreeg ook het vertrouwen van een Surinaams-Javaanse familie. In Limburg volgde hij afgelopen jaar de ouders en zus van Kim Hally, die met haar man Dave en hun 5-jarige dochter Megan omkwam.
Reportage Omroep BrabantOmroep Brabant heeft ook een speciale reportage gemaakt over MH17. Deze reportage is vanaf vrijdagochtend op de website te zien en vrijdagavond op televisie vanaf 18.45 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.