Video

Letterlijk de laatste schooldag voor drie basisschoolleraren De Haren in Den Bosch

17 juli 2015 om 10:24 • Aangepast 21 november 2020 om 17:07
nl
Voor 'meesters' Maurice Gijsel, Gerrit van de Brandt en Frans Cobben van basisschool De Haren in Den Bosch is vrijdag na veertig jaar letterlijk de laatste schooldag. Zij mogen met pensioen.
Profielfoto van
Geschreven door

Maurice Gijsel kan niet wachten tot de laatste dag van zijn carrière voorbij is. "Ik heb hier lang naar uitgekeken", laat hij aan Omroep Brabant weten. "Ik heb de beslissing vorig jaar al genomen."
Niet alleen voor de drie collega's is de laatste schooldag aangebroken. Ook de vrouw van Maurice, Hera, stopt na vrijdag met werken. Zij is directeur van een andere basisschool. "Dat is dus ruim 160 jaar aan ervaring dat na vandaag met pensioen gaat", glundert Maurice.

Wachten op privacy instellingen...

En wat doe je dan met al die vrije tijd? Maurice weet het wel. "We gaan eerst genieten van wat fietstochten en als dan de zomervakantie voorbij is en alle kinderen weer naar school moeten, dan maken we een verre reis."
'Financieel goed geregeld'Gerrit heeft ruim 41 jaar voor de klas gestaan. En Frans stond sinds 1975 voor de klas. Ook die twee hebben zin in hun vrije tijd. "Gelukkig hebben we het financieel allemaal goed kunnen regelen. Dat is voor de toekomstige generatie wel anders", zegt Frans.
Gerrit zegt niet echt heel lang te hebben uitgekeken naar zijn pensioen. "Het is zo gegroeid, gelukkig is er nog een heel leven na het pensioen."
Niet missenMaurice gaat De Haren niet missen. "Mijn kleindochter zit hier op school, dus ik kan het hier mooi allemaal bijhouden", lacht hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.