Wonderen bestaan: PSV toch kampioen van eredivisie [LIVEBLOG]

8 mei 2016 om 17:59 • Aangepast 21 november 2020 om 10:38
PSV heeft zondag voor de tweede keer op rij de landstitel veroverd. De ploeg van trainer Phillip Cocu won uit van PEC Zwolle en zag Ajax in Doetinchem gelijkspelen tegen De Graafschap.
Profielfoto van Milicevic Martin
Milicevic Martin

PSV zegevierde met 3-1 over PEC Zwolle, terwijl Ajax bij nummer zeventien De Graafschap niet verder kwam dan 1-1.

Daardoor kon de Eindhovense club alsnog voor de 23e keer het landskampioenschap veroveren.
Spannende ontknopingBeide titelkandidaten waren met evenveel punten aan de 34e speelronde begonnen. Ajax had een beter doelsaldo dan PSV (+60 tegen +54) en had dan ook aan een overwinning op de Vijverberg in Doetinchem normaal gesproken genoeg gehad voor het winnen van de 34e landstitel.
PSV leidde in Zwolle bij de rust al met 0-2 door treffers van Jürgen Locadia en Luuk de Jong. In de 66e minuut verkleinde Ouasim Bouy nog wel even de achterstand (1-2), maar een minuut later verdubbelde De Jong alweer de marge (1-3).

Ajax faaltAjax verzuimde in Doetinchem na de vlotte openingstreffer van Amin Younes verder weg te lopen van De Graafschap. Bryan Smeets gaf in de 55e minuut de enerverende titelrace een verrassende wending (1-1).
De zinderende ontknoping was via een liveblog te volgen. Die kun je hier teruglezen.