Video

Vader ongeneeslijk zieke Jasper woedend naar gemeentehuis Zevenbergen: 'Ik heb steun nodig!'

17 juli 2015 om 15:03
nl
Raymond Veenman uit Willemstad is woedend. Hij is heel boos op de gemeente Moerdijk. Zijn zoontje Jasper (4) is ernstig ziek. En om hem de nodige zorg te bieden heeft hij geld nodig voor aanpassingen in huis en een andere auto. Maar Raymond en zijn vrouw worden van het kastje naar de muur gestuurd. Daarom ging hij vrijdag met Jasper op hoge poten naar het gemeentehuis in Zevenbergen.
Geschreven door

Voor Raymond is de maat vol. "Ik kwam gisteren thuis en zag mijn vrouw in tranen aan de keukentafel zitten omdat we voor de zoveelste keer worden tegengewerkt door de gemeente", laat hij emotioneel aan Omroep Brabant weten. "Ze wilde het bijltje erbij neergooien." Hun 4-jarige zoontje Jasper is ziek.
Ziekte van SeitelbergerHij heeft als enige in Nederland de zeldzame ongeneeslijke ziekte van Seitelberger. De tijd dringt voor het gezin. "In plaats van al die negativiteit waar we nu mee te maken krijgen, willen we alleen maar bezig zijn met de mooie dingen van het leven", zegt Raymond. "Want voordat we het weten is onze tijd samen voorbij."
Lees ook: Ouders van Jasper met zeldzame stofwisselingsziekte vertellen hun emotionele en heftige verhaal
Volgens Raymond kan de aanpassing in hun huis pas in oktober plaatsvinden. "En dan kan het al te laat zijn voor onze jongen." De verdrietige vader vraagt zich af of het misschien een tactiek is van de gemeente, zodat het allemaal misschien niet meer nodig is.
'Ons kind, ons gezin, ons leven'"Kennelijk is het een sport om mijn vrouw overstuur te maken", briest hij. "Begrijp me niet verkeerd en neem het vooral niet persoonlijk op", vervolgt hij sarcastisch. "Want dat doen wij natuurlijk wel. Het gaat om ons kind, ons gezin. Ons leven."
Lees ook: Actie voor ongeneeslijk zieke Jasper (4): Willem de Zwijgerschool in Willemstad haalt 10.000 euro op
Op Facebook kondigde Veenman zijn actie richting de gemeente aan. Om zijn protest kracht bij te zetten, heeft de trotse papa Jasper meegenomen. "Zo kan de gemeente zien wat wij dagelijks moeten doorstaan. De manier waarop wij hem moeten vervoeren is ronduit gevaarlijk en enorm beperkend op de mobiliteit van ons gezinsleven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.