Mestvergister BioSpares Nistelrode moet mogelijk dicht, lange lijst met overtredingen

17 juli 2015 om 13:12
nl
De provincie dreigt met sluiting van mestvergistingsbedrijf BioSpares in Nistelrode. Het bedrijf wordt gezien als een 'notoire overtreder'. "Het is onaanvaardbaar dat uw onderneming op deze weg voortgaat", aldus de Omgevingsdienst Brabant-Noord in een brief aan BioSpares.
Geschreven door

Volgens die omgevingsdienst, die namens de provincie optreedt, verzuimt BioSpares noodzakelijk onderhoud te verrichten aan de biovergistingsinstallatie. Daardoor zou een gevaarlijke situatie kunnen ontstaan in de omgeving van de Loosbroekseweg, waar het bedrijf gevestigd is.
Lange lijst overtredingenDe provincie zegt dat er sprake is van een lange lijst met overtredingen. Zo ontsnapt er de laatste tijd gas uit het bedrijf omdat één van de kappen lek is. De provincie wil nu dat BioSpares zich snel aan alle regels gaat houden, anders wordt de vergunning ingetrokken en moet het bedrijf sluiten. Volgens een woordvoerder van de provincie komt het maar zelden voor dat een zaak zo hoog opgespeeld wordt.
Vorig jaar besloot de omgevingsdienst een lekkend mestbassin van BioSpares leeg te pompen. Toen heette het bedrijf nog Biogas. Er werd toen 6000 kuub mest met vrachtwagens afgevoerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.