Broedende meerkoet verhindert dat Helmond rioolprobleem kan aanpakken

17 juli 2015 om 15:09 • Aangepast 25 april 2020 om 06:23
nl
Een broedende meerkoet verhindert dat de gemeente Helmond een probleem met de riolering bij de Korhoenderhof kan oplossen. Een lek in een oude verbinding in de Helmondse riolering is waarschijnlijk de oorzaak van de problemen. Buurtbewoners klaagden over drijvende drollen.
Geschreven door

Vorige week was het water bij het grachtje in deze buurt zo vies dat de vissen het niet overleefden. Volgens de buurtbewoners dreven de drollen in de gracht en was het water pikzwart.
Opgeruimd staat netjesDe bewoners gingen zelf aan de slag om de viezigheid op te ruimen. Maar ze vrezen opnieuw voor problemen bij een volgende regenbui. De weersvoorspellingen worden dan ook goed in de gaten gehouden.
Maar nu blijkt het probleem nog niet meteen opgelost. Volgens de gemeente komt het vieze water door die oude lekkende noodvoorziening in de gracht als het riool overvol is. De gemeente wil dit dicht laten maken maar kan er nu niet bij omdat er een meerkoet zit te broeden.
Beschermde vogelsoortEen oplossing is niet meteen gevonden. De gemeente is nu zelf 'aan het broeden', zo blijkt. "Het is een klein probleem omdat het een beschermde vogelsoort is", zo laat een woordvoerder weten. De gemeente is nu aan het kijken hoe ze bij de noodvoorziening kunnen komen zonder de meerkoet te storen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.