Voorspelling: PSV mist titel komend seizoen op één punt, kampioensschaal naar Amsterdam

17 juli 2015 om 13:20 • Aangepast 21 november 2020 om 17:07
nl
PSV slaagt er komend seizoen niet in opnieuw kampioen van Nederland te worden. De ploeg van trainer Phillip Cocu komt tot 71 punten en dat is er één te weinig voor de titel. De hoofdprijs gaat naar Amsterdam.
Profielfoto van
Geschreven door

Dit blijkt uit de Euro Club Index, een ranglijst die samen wordt gesteld op basis van statistieken. Onder meer de gegevens van Infostrada worden hiervoor gebruikt. Niet alleen voor de eredivisie wordt op deze manier een voorspelling gedaan, ook voor andere grote Europese voetbalcompetities is dat het geval. De Jupiler League valt daar niet onder.
Ajax en PSV gaan volgens de Euro Club Index een tweestrijd aan om de titel. Feyenoord wordt op plek drie ingeschaald met 59 punten. Op ruime afstand dus. Vitesse (56 punten) en FC Twente (55 punten) complementeren de top vijf in de eredivisie.

Wachten op privacy instellingen...

Willem II ontloopt de nacompetitie netWillem II gaat een zeer moeizaam seizoen tegemoet. De Tilburgers eindigen op plek vijftien met 34 punten. Dat is net voldoende om de nacompetitie te ontlopen. SC Cambuur eindigt namelijk met 33 punten op plek zestien en moet de Jupiler play-offs wél in.
Excelsior degradeert komend seizoen en NEC doet het als debutant opvallend goed. De Nijmegenaren eindigen op plek acht, zo laat de Euro Club Index weten.
Wat denk jij?Wat denk jij? Een goede voorspelling of totale onzin? Schroom niet om hieronder te reageren!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.