Ruud Brood geniet van topniveau op trainingskamp PSV

17 juli 2015 om 17:03
nl
Behalve als voorbereiding op het nieuwe seizoen, is het trainingskamp dat PSV in Frankrijk en Italië afwerkt ook een prima manier voor Ruud Brood om zich in zijn nieuwe rol als assistent-trainer bij PSV te laten gelden. "Dit trainingskamp is een ideale manier om elkaar beter te leren kennen. Zij zullen ook aan mij moeten wennen. Als je dan dicht op elkaar zit gaat dat vanzelf, gepaard met de nodige voetbalhumor."
Geschreven door

Brood verruilde het hoofdtrainersschap van NEC om opgenomen te worden in de technische staf van PSV, onder leiding van Phillip Cocu. Op het eerste oog een opmerkelijke overgang. Maar Brood wilde na onder meer Helmond Sport, RKC, Roda JC en NEC wel eens werken bij een echte topclub. En wat dat betreft komt hij aan zijn trekken.
"Het is hier een heel ander niveau. Een topniveau. Dat merk je aan alles en natuurlijk ook aan de spelers. Hun kwaliteit en handelingssnelheid is veel hoger en er wordt ook veel meer van de jongens geëist dan bij mijn eerdere clubs. Maar als ik zie hoe ze met elkaar omgaan, is dat hetzelfde als bijvoorbeeld bij RKC of NEC. Met veel plezier hard willen werken."
Stylist Pereiro, pitbull LestienneGedurende het trainingskamp werd de selectie van PSV aangevuld met drie spelers. Davy Pröpper speelde met Vitesse al in de eredivisie en is dus geen onbekende. Dat geldt wel voor Maxime Lestiënne en Gaston Pereiro. Maar dit tweetal laat zich al steeds meer gelden op de training: Pereiro de stylist en 'pitbull' Lestienne.
Brood: "Dat is fantastisch om te zien. Met hun gaat het niveau van de training omhoog en is er weer meer concurrentie. Ze hebben hele eigen, specifieke kwaliteiten. Met Pereiro zie je het bij het afwerken. Dat hij goed kijkt naar de beweging van de keeper. Heel snel in het overzicht en daar dan naar handelt."
"Lestienne heeft handelingssnelheid, gedrevenheid en is explosief op de korte meters. Het zijn specialisten op hun eigen gebied en goede jongens in de selectie."
PSV-AS MonacoDe verwachting is dat Maxime Lestienne en Davy Pröpper vrijdagavond hun debuut maken bij PSV in de oefenwedstrijd tegen AS Monaco in Italië. Pereiro zal zijn eerste speelminuten maken op dinsdagavond in het Philips-stadion tegen FC Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.