Gemeente Tilburg wint rechtszaak over komst Primark, ongeoorloofde staatssteun niet bewezen

17 juli 2015 om 16:57
nl
De deal die de gemeente Tilburg sloot met projectontwikkelaar VolkerWessels over de komst van de Ierse winkelketen Primark, is geen ongeoorloofde staatssteun. Dat heeft de rechtbank in Breda vrijdag besloten. De gemeente sprak af dat ze de bouwgrond waar Stadskantoor-3 op staat overkoopt van VolkerWessels als die geen omgevingsvergunning krijgt voor de bouw.
Geschreven door

Vastgoedbedrijven die zelf winkelpanden in Tilburg beheren, hadden een kort geding aangespannen om de deal van tafel te krijgen. In hun ogen wordt VolkerWessels (ook bekend als Van de Ven) met de gemaakte afspraak voorgetrokken.
De gemeente moet 6,7 miljoen euro betalen om de bouwgrond over te kopen, als VolkerWessels de vergunning niet krijgt.
Geen sprake van voortrekkenVolgens de rechtbank is niet bewezen dat de koopsom van 6,7 miljoen euro niet marktconform is en bovendien noemt de rechter de kans zeer klein dat de omgevingsvergunning niet wordt verleend. Daarbij is er geen sprake van voortrekken, omdat de gemeente er zelf belang bij heeft dat de winkelruimte er komt. De kans is namelijk zeer groot dat de komst van Primark een positief effect heeft op het winkelgebied.
Helemaal zeker is de komst van Primark nog niet. De klagende partijen hebben over dezelfde kwestie nog een procedure lopen bij de Europese Commissie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.