Keuringscentrum Rijen biedt regeling aan voor verkeersvliegers via centrum in Bosschenhoofd

17 juli 2015 om 18:15
nl
Het European Aviation Medical Centre (EAMC) in Rijen biedt vliegers van wie de medische verklaring is afgekeurd een regeling aan. Zij mogen met 50 procent korting bij AEC Medicals BV op Breda International Airport in Bosschenhoofd een herkeuring ondergaan.
Geschreven door

Dat meldt het keuringscentrum uit Rijen op haar website. De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft 99 medische certificaten van vliegend personeel nietig verklaard. Een medische verklaring van een luchtverkeersleider is geschorst. De inspectie meldde dit donderdag.
De inspectie heeft het keuringscentrum geschorst. Het mag voorlopig geen onderzoeken meer uitvoeren en het Openbaar Ministerie (OM) is om een strafrechtelijk onderzoek gevraagd.
'Dit kan niet kloppen'Willem Braat van EAMC liet eerder al weten verbaasd te zijn dat de certificaten ongeldig zijn verklaard.
De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) noemt het een kwalijke zaak dat het keuringscentrum in Rijen waarschijnlijk geen goed werk heeft geleverd. "Maar het betekent niet dat de vliegers om wie het gaat niet geschikt zouden zijn”, aldus een woordvoerder. "Het blijft gissen naar de reden en dat is lastig. Heeft het centrum bijvoorbeeld omwille van de kosten een deelonderzoek niet uitgevoerd? Maar het kan ook zijn dat een keuringsarts niet beschikte over de vereiste papieren.”
Verreweg de meeste van de duizenden VNV-vliegers werken bij KLM, Martinair en Transavia en worden niet in het centrum in Rijen gekeurd, aldus de zegsman.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.