Tot vijf jaar cel voor Tilburgse autodievenbende

17 juli 2015 om 18:55
nl
Tien leden van een Tilburgse bende hebben vrijdag celstraffen gekregen die oplopen tot vijf jaar. De verdachten kenden elkaar van het Verdiplein in Tilburg-Noord. Ze pleegden inbraken en haalden auto's weg. Vier van de veertien verdachten die voor moesten komen, zijn vrijgesproken.
Geschreven door

De 26-jarige hoofdverdachte kreeg vijf jaar cel. Hij pleegde meerdere inbraken. Drie andere verdachten kregen celstraffen van 2 tot 3 jaar te horen.
Centrale rolDe bende was actief in 2011 en 2012. Twee broers van 26 en 28 jaar uit Tilburg speelden een centrale rol. Zij bleken meerdere avonden per week op verkenningstocht of inbrekerspad te gaan. Het merendeel van de inbraken vond plaats in de omgeving van Tilburg.
De Tilburgers zijn niet in alle gevallen veroordeeld voor de inbraak zelf. Wel voor de heling van de bij die inbraken gestolen personenauto’s. Een deel van de voertuigen, vooral Nissan Qashqai’s, werd aan een persoon in België verkocht om naar Afrika te worden verscheept.
Auto's teruggegevenTijdens het onderzoek werden dertien  van de gestolen voertuigen door het onderzoeksteam opgespoord. De auto's zijn teruggegeven aan de eigenaren of de verzekeringsmaatschappijen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.