Rugslagspecialist Bastiaan Lijesen van het NTC Eindhoven stopt per direct met zwemmen

17 juli 2015 om 20:47
nl
Bastiaan Lijesen heeft besloten een punt te zetten achter zijn zwemcarrière. Dit besluit kwam tot stand na een uitgebreide evaluatie van de afgelopen periode.
Geschreven door

Na de Swim Cup in Eindhoven en de laatste KNZB Challenger in Alkmaar het afgelopen weekend maakte Bastiaan Lijesen de balans op van de afgelopen jaren.
Over het hoogtepuntNa zijn hoogtepunt, de deelname aan de Olympische Spelen in 2012, is de sprong naar de absolute wereldtop niet gelukt. De droom van Bastiaan Lijesen om weer deel te nemen aan de OS in Rio lijkt niet realistisch. Resultaten van de afgelopen jaren en fysieke ongemakken zijn de basis voor het besluit.
Bastiaan Lijesen: "Het is spijtig om tot deze harde beslissing te moeten komen, maar ik moet eerlijk zijn tegen mezelf. Ik kan terugkijken op een paar mooie jaren in het topzwemmen en wil graag iedereen bedanken die daaraan heeft bijgedragen. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging."
Patrick Pearson (coach van Bastiaan Lijesen):"Het is spijtig Bastiaan te zien vertrekken, maar ik respecteer zijn keuze. Ik bedank hem voor zijn inzet voor het nationale team en wens alle succes in zijn volgende carrière."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.