Tilburgse Kermis geopend met gedenkmoment MH17 bij attractie Free Fall Tower

17 juli 2015 om 23:40 • Aangepast 21 november 2020 om 17:06
nl
Met de megahit 'Parijs' heeft Kenny B vrijdagavond de 445e editie van de Tilburgse Kermis geopend. Bij de opening werd ook stilgestaan bij de slachtoffers van MH17. Deze werd gehouden bij de attractie Free Fall Tower, waarbij bezoekers een vrije val beleven. Er was een minuut stilte en wethouder De Ridder sprak over de ramp.
Profielfoto van
Geschreven door

Tien dagen lang staat de binnenstad in het teken van de kermis. Meer dan 200 attracties weten ieder jaar meer dan een miljoen bezoekers naar de kermis te trekken.
Vrijdagavond staan onder anderen Frans Bauer en het Feestteam op het podium om een optreden te verzorgen. De drukste dag van de kermis is traditioneel Roze Maandag, wanneer Tilburg roze kleurt door de toestroom van vooral homoseksuelen.
VerbazingDe plek van de herdenking en opening zorgde op Twitter voor verbaasde reacties. "Ondoordacht en respectloos om bij deze attractie te herdenken" en "treurig dat ze deze idiote locatie hebben gekozen", klagen twitteraars.
Geen klachten op kermisVolgens een woordvoerder van de gemeente is het nooit de bedoeling geweest om mensen te kwetsen. "De associatie met de ramp is nooit bij ons opgekomen. Mensen op de kermis hebben het zo ook niet ervaren. De minuut stilte is bedoeld als eerbetoon."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Alles over de Tilburgse Kermis vind je op onze themasite.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.