NAC tevreden met gelijkspel tegen Belgische Westerlo: 'Wij promoveren met Mats Seuntjens'

18 juli 2015 om 02:14
Spelersbus Roda JC beschadigd: flinke boete voor NAC
Spelersbus Roda JC beschadigd: flinke boete voor NAC
NAC heeft vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen de Belgische eersteklasser Westerlo gelijkgespeeld, het werd 1-1.
Geschreven door

De eerste goal was al na 15 seconden een feit. Na een inzet van NAC-spits Borahsasar werkte verdediger Nikolai Petkovic de bal op miraculeuze wijze in eigen doel.
GelijkmakerBeide ploegen waren daarna aan elkaar gewaagd. Pas in de slotfase was het raak voor Westerlo, Aoulad maakte er 1-1 van. Michael Dingsdag, die komend seizoen aanvoerder wordt, is tevreden met die uitslag. Hij ziet progressie bij NAC.
"Je ziet dat er nu een beetje lijn in ons spel begint te komen en je voelt dat we fit beginnen te worden. Ik heb er geen eentje met kramp gezien terwijl we iets meer dan twee weken in de voorbereiding zitten. Het is goed opgebouwd. Ik ben er van overtuigd dat we straks staan met z'n allen."
Tweejarige aanbieding voor LazicBij NAC speelde Vlatko Lazic in de eerste helft als rechtsback mee. De verdediger tekent waarschijnlijk op korte termijn een contract bij NAC. Hij heeft in ieder geval een tweejarige aanbieding op zak. "Daar kan hij ja of nee tegen zeggen", stelt trainer Robert Maaskant. "Er zit wat ons betreft weinig onderhandelingsruimte in."
NAC zoekt spitsNAC is verder druk bezig om een spits aan de ploeg toe te voegen. Een afmaker is broodnodig, erkent ook trainer Maaskant. "Maar het is niet de makkelijkste taak", zegt de coach. "Heel de wereld zoekt namelijk een spits en spitsen die één-op-één lopen die gaan niet in de Nederlandse eerste divisie spelen. Maar ik denk dat wij wel een paar aardige spelers op het oog hebben."
Eén van die spelers is Darko Bodul. NAC gaat morgen met de aanvaller in gesprek.
Voorlopig geen Ralf SeuntjesEen naam die steeds weer opduikt in de wandelgangen bij NAC is die van Telstar-spits Ralf Seuntjens, die momenteel een conflict heeft met zijn club. "Op het moment is hij niet in beeld", zegt Robert Maaskant over de Bredanaar en broer van Mats Seuntjens. "Dat heeft er ook mee te maken dat Ralf Seuntjens een transfersom moet opbrengen. Ralf is een prima speler, zeker voor de eerste divisie, maar er is momenteel geen interesse."  
Blijft Mats Seuntjens?Broer Mats Seuntjens zou NAC wel eens kunnen verlaten. AZ toonde al eerder interesse in de speler. Seuntjens wilde er weinig over zeggen en bleef volharden met de woorden 'We promoveren met Mats Seuntjens'.

Wachten op privacy instellingen...