Mars investeert ruim honderd miljoen euro in snoepfabriek Veghel

18 juli 2015 om 11:56
nl
Chocoladeconcern Mars investeert de komende jaren flink in de fabriek in Veghel. De Amerikaanse maker van tussendoortjes trekt ruim honderd miljoen euro uit om de vestiging uit te breiden en te moderniseren.
Geschreven door

Mars wil in Veghel meer mini's gaan maken. Dit bevestigde een woordvoerster zaterdag na berichtgeving van het Brabants Dagblad. Mini's zijn de kleine versies van Mars, Bounty en andere snoepjes.
Het maken van mini's maakt nu ongeveer 25 tot dertig procent van de productie uit. Daar komt straks zeker vier tot vijf procent bij. Ook wordt er geld gestoken in de bouw van nieuwe kantoren, technologische vernieuwingen en het clusteren van bedrijfsonderdelen.
Grootste chocoladefabriek ter wereldDe Marsfabriek in Veghel is een van de grootste chocoladefabrieken van de wereld. Er rollen dagelijks 27 miljoen snoepjes en repen van de band en er werken ongeveer 1200 mensen.   De investeringen leveren volgens de krant nauwelijks extra banen op in de al meer dan vijftig jaar oude fabriek. Bouw- en techniekbedrijven in de omgeving van Veghel kunnen wel extra werk verwachten vanwege de uitbreidingsplannen.
Ook vestiging in Oud-Beijerland   Mars heeft in Nederland ook nog een vestiging in Oud-Beijerland. Daar werken 250 mensen. Wereldwijd heeft Mars 70.000 mensen in dienst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.