Video

Bloemetje voor 'afgezeken' politie: 'Het lijkt mij verschrikkelijk om agent te zijn'

18 juli 2015 om 15:30 • Aangepast 21 november 2020 om 17:05
nl
Ank Vlieger uit Eindhoven stapte zaterdagochtend het politiebureau aan de Mathildelaan binnen. Niet om aangifte te doen of vanwege een verhoor, maar om politiemedewerkers een steuntje in de rug te geven. "Mensen die mij en anderen beschermen, die de laatste weken zo afgezeken worden, zo de grond in getrapt worden... Je werk uitvoeren, een inbreker in zijn been schieten en dan veroordeeld worden tot een boete. Dit kan niet meer."
Profielfoto van
Geschreven door

Twee bossen bloemen staan bij de receptie van het hoofdbureau van de politie in Eindhoven. Het was een spontane actie van Vlieger. "Het lijkt mij verschrikkelijk als je politieagent bent tegenwoordig. Je kan je werk niet meer uitvoeren. Vanochtend, toen ik las dat een agent twee jaar de cel in moest omdat hij schoot op iemand die op hem inreed, zat ik te brullen." Ank doelt ook op de agent die schoot op een inbreker in Heeswijk-Dinther.
Geen slechte ervaringenVlieger heeft verder niets met de politie. "Ik ken er niemand, maar heb er goede ervaringen mee. De enige keer dat ik ben aangehouden, was tijdens een drankcontrole. Dat geldt voor mijn hele familie."

Wachten op privacy instellingen...

De Eindhovense is het niet eens met de gang van zaken. "Ik denk dat de Nederlandse politie het werk te netjes moet doen. Ik vind dat politiemedewerkers wel eens mogen weten dat er mensen zijn die achter hen staan. Het is een vorm van respect. Andersom zou het ook prettig zijn om een schouderklopje te krijgen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.