PostNL stapte zaterdag weer naar de rechter vanwege stakingen

18 juli 2015 om 16:32 • Aangepast 21 november 2020 om 17:05
nl
PostNL stapte zaterdag opnieuw naar de rechter om een eind te maken aan de acties van zelfstandige pakketbezorgers. Die legden deze week onder andere hun werk neer bij depots in Breda, Den Bosch en Son.
Profielfoto van
Geschreven door

De bezorgers zijn boos over het akkoord dat vakbond FNV sloot met PostNL. De stakers vinden onder meer de verhoging van tien procent van het inkomen van zelfstandige bezorgers te laag.
Eerder ook al naar de rechterEerder deze week stonden PostNL en belangenbehartigers van de bezorgers ook al tegenover elkaar in de rechtszaal. Maar het bedrijf trok de zaak in toen de organisatie achter de acties afstand nam van blokkades.
Lees ook: Boze pakketbezorgers PostNL staken bij depots in Den Bosch, Son en Breda
De partijen spraken toen af weer met elkaar te gaan praten. De acties bleven uiteindelijk wel doorgaan, maar boze koeriers hebben na dinsdag geen depots meer geblokkeerd.
Vertragingen in grote delen provincieZelfstandige pakketbezorgers staakten zaterdag weer, waaronder in Noordoost-, Midden- en Zuidoost-Brabant. Dat blijkt uit de zogenoemde Vertragingenkaart van PostNL, waarop te zien is waar er vertragingen zijn. In West-Brabant zijn er voor zover bekend geen vertragingen met de post.
In een verklaring laat het postbedrijf weten dat een klein aantal pakketbezorgers nog maar staakt. Het bedrijf verwacht zaterdag ongeveer 85 procent van alle pakketten in Nederland te kunnen bezorgen. "Ook lukt het om de eerder opgelopen vertragingen succesvol in te lopen."

Wachten op privacy instellingen...

PostNL wil geen staking bij depotsDe gang naar de rechter die PostNL zaterdag maakte, is er gericht op stakingsleider Celil Oren. Hij zou pakketbezorgers hebben opgeroepen om niet alleen het werk neer te leggen, maar om ook depots te blokkeren. Dat gaat PostNL te ver. Maandag volgt de uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.