Video

Snuffelend en stampend op zoek naar liefde van hun leven, Wappie en Noepie zijn een match

18 juli 2015 om 17:22
nl
Springend en huppelend verkent de Vlaamse reus Wappie zaterdagmiddag het hok bij dierenopvang De Doornakker. Hij is samen met zijn baasjes naar de opvang gekomen om 'de liefde van z'n leven' te zoeken. Een aantal kandidaten is door een matchmaker op een rijtje gezet en het speeddaten kan beginnen.
Geschreven door

Het is niet voor niets dat dierenopvang De Doornakker in Eindhoven deze speeddate-middag voor konijnen organiseert. "Konijnen kunnen niet alleen zitten", vertelt verzorgster Chelsee Vlassak. "Ze zijn met een maatje erbij gelukkiger en dan leven ze ook langer." Ze hopen heel veel konijntjes te koppelen en de nieuwe vlam aan de baasjes mee te geven. De Doornakker zit namelijk overvol alleenstaande konijnen.
Poging één Wappie is misschien niet het beste date material. Met zijn eerste date, konijn Daisy, is het duidelijk geen liefde op het eerste gezicht. De twee knagen de prille liefde eigenlijk al meteen kapot. Sterker nog, de twee lijken eerder andere intenties te hebben dan het opbouwen van een liefdesrelatie.
Als een stel bronstige hengsten springen ze tegen elkaar op, of over elkaar heen. De twee gaan elkaar flink te lijf en matchmaker Chelsee besluit in te grijpen. Wappie gaat tevreden in een hoekje liggen. Poging één is mislukt...
Poging twee Maar gelukkig zijn er nog meer dan genoeg andere potentiële kandidaten. Zo is daar Noepie. Volgens de nieuwbakken matchmaker een 'echte spring-in-'t-veld' en 'heel actief'.
Tijdens poging één wordt duidelijk dat Wappie óók wel van een sprongetje houdt en dus is er hoop. Zo ook bij de eigenaars van Wappie, Celle en Sander die al eerder kennis mochten maken met de date van hun konijn. "We zeiden dat Wappie mocht beslissen, maar wij vinden deze toch wel erg leuk", wijst Cella naar Noepie.
Tweede poging lijkt geslaagdVolgens het Eindhovense stel is Wappie nodig toe aan een maatje. "We hebben een nieuwe grote ren gebouwd in de tuin en dus moet er eentje bij komen", vindt Celle. Gelukkig lijkt er een succesvolle match te zijn. Misschien nog geen match-made-in-heaven, want de twee konijnen liggen na een tijdje ieder apart in een hoekje. Maar ze gaan elkaar tenminste niet te lijf. Zowel de verzorgster als de baasjes zien deze combinatie wel zitten en dus mag Noepie mee met Wappie.
In de toekomst is de dierenopvang van plan meer van dit soort speeddate-middagen te organiseren. Hoewel een aantal konijnen ook echt gematcht is en meteen gaat samenwonen, zijn er nog meer dan genoeg diertjes op zoek naar een maatje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.