Beluister hoe de kermis in Tilburg 's nachts is - Omroep Brabant

Beluister hoe de kermis in Tilburg 's nachts is

18 juli 2015 om 22:37 • Aangepast 21 november 2020 om 17:05
nl
'Knetterstoned' in een kermisattractie stappen. Je moet het maar verzinnen. Toch liep onze verslaggever vrijdagnacht een kermisbezoeker in Tilburg tegen het lijf die precies dit van plan leek. Het leverde komische radio op die, ook zaterdagavond, zeker nog het terugluisteren waard is.
Profielfoto van
Geschreven door

De man had vijf gram wiet bij zich. Onze verslaggever vroeg of het een meerwaarde was om knetterstoned in een attractie te stappen. "Een wat, matrasje? Oh, attractie! Als het maar een beetje vliegt, dan kan dat redelijk stoned!"
'Begon te kriebelen'Hoe dan ook: voor iedereen was vrijdagnacht de Tilburgse kermis in volle hevigheid losgebarsten. 'Kermiswethouder' Erik de Ridder opende het festijn 's avonds, dat tot en met volgende week zondag duurt. Naar verwachting komen ruim een miljoen bezoekers voor de tweehonderd attracties naar Tilburg.
Lees ook: Tilburgse Kermis geopend met gedenkmoment MH17 bij attractie Free Fall Tower
Voor De Ridder kriebelde het al lang, zo gaf hij vrijdagnacht in het radioprogramma Brabantse Nachten Zijn Lang (BNZL) toe. "Als we de kermis hebben begraven, begint het bij mij alweer te kriebelen. Dat is traditie. Je begraaft de kermis, er is mooi vuurwerk en dan denk je: hé, wat gaan we volgend jaar weer doen?"
'Kleine dingetjes aanpassen'De Ridder is pas twee jaar verantwoordelijk voor de kermis als wethouder. Hij heeft er dus nog niet echt zijn stempel op kunnen drukken, zo meent hij. "Maar ik probeer wel langzaamaan dingen beter te maken. Kleine dingetjes, waarvan ik hoop dat mensen ze zien. Een betere beleving, betere aankleding."
Wat De Ridder betreft moet de Tilburgse kermis vooral een 'totaalbeleving' zijn. "Je moet het meteen kunnen zien zodra je het station uitloopt", vertelde de enthousiaste wethouder 's nachts.

Wachten op privacy instellingen...

Wethouder stookt vuurtje opDe Ridder, die zelf ook graag in de attracties stapt, dook een uurtje na zijn gesprek bij BNZL opnieuw op voor de microfoon. Hij bleek het met RKC Waalwijk-supporters goed naar zijn zin te hebben. "Het is goed dat we ze hier tegenkomen, want in de eredivisie gebeurt dat niet meer", grapte De Ridder.
Daarmee stookte de wethouder het vuurtje tussen Willem II en RKC Waalwijk iets op. Maar De Ridder veranderde snel van onderwerp: aartsrivaal NAC Breda. Daar wilde hij zijn mening eveneens gerust over kwijt. "Gelukkig spelen die óók in de Jupiler League."
Genoeg te belevenKortom, op de Tilburgse kermis bleek de eerste dag alleen al genoeg te beleven. Wie de impressies van de eerste kermisdag eens wil terugluisteren, kan dat doen via Uitzending Gemist.
Lees ook: Tweede dag Tilburgse Kermis: Karel Loeff kreeg Piet Maesprijs
Omroep Brabant blijft ook de komende dagen volop aandacht besteden aan de kermis. Kijk voor het complete overzicht hier. Of lees het laatste nieuws terug op onze themapagina: omroepbrabant.nl/tilburgsekermis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.