Aanvalslust Koen de Kort wordt niet beloond, Stephen Cummings wint veertiende Tourrit

18 juli 2015 om 19:40
nl
Koen de Kort liet zich zaterdag de hele dag van voren zien tijdens de veertiende etappe in de Tour de France. De Liempdenaar zat mee in een vroege ontsnapping en hield stand tot de slotklim naar Mende.
Geschreven door

Stephen Cummings won de rit. De Britse renner van MTN-Qhubeka versloeg daar de Fransen Thibaut Pinot en Romain Bardet, die respectievelijk tweede en derde werden.
Bardet en Pinot treuzelden op de top met nog een kilometer voor de boeg iets te lang, waardoor de renner van de Afrikaanse ploeg hen bij kon halen en zonder pardon voorbij stak. De Kort werd uiteindelijk vijftiende.
John DegenkolbHet komt niet vaak voor dat De Kort voor zijn eigen kans kan rijden tijdens de Tour de France. Meestal moet hij zich richten op de eindsprint, als belangrijke helper van Marcel Kittel. Die ontbreekt tijdens deze Tour. Met het andere sprintkanon, John Degenkolb, heeft Giant-Alpecin nog geen succes kunnen boeken tijdens deze Tour.
De klassementsmannen bestookten elkaar ook tijdens de slotklim, de Côte de la Croix Neuve. Nairo Quintana en Vincenzo Nibali vielen klassementsleider Chris Froome aan. Die zat geïsoleerd op de helling en moest zelf het gat dichtrijden. Hij deed dat in zijn eigen tempo en dat bleek voldoende. Uiteindelijk kwam Froome samen met Quintana aan bij de finish, ruim voor zijn concurrenten Nibali, Tejay van Garderen en Alberto Contador.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.