Michael van Gerwen verslaat Benito van de Pas in eerste ronde World Matchplay darts

19 juli 2015 om 02:11 • Aangepast 21 november 2020 om 17:05
nl
Michael van Gerwen is sterk van start gegaan tijdens het World Matchplay-dartstoernooi in het Engelse Blackpool. De aanvoerder van de PDC-wereldranglijst had zaterdagavond in Winter Gardens nauwelijks last van Tilburger Benito van de Pas. Hij won het Brabantse onderonsje met 10-4.
Profielfoto van
Geschreven door

"Hij miste een paar dubbels en daarvan heb ik geprofiteerd", verklaarde de winnaar het verschil. 'Mighty Mike' snoepte de eerste leg die Van de Pas begon meteen af. De Tilburger kwam nog wel terug tot 2-1, maar daarna liep de ex-wereldkampioen weg van hem. Pas bij een 9-1 tussenstand kon Van de Pas weer wat terug doen. Via onder meer een 66-finish en een dertiendarter kwam hij terug tot 9-4, maar daarna maakte Van Gerwen het af met een 100-finish.

Wachten op privacy instellingen...

"Ik heb mijn best gedaan, maar zeker in het begin liep het niet", analyseert Van de Pas bij Omroep Brabant. "Ik baal dat ik heb verloren, maar toch was het een mooie ervaring. Ik ben er trots op dat ik tegen Michael mocht spelen. Hij doet veel voor mij. Alleen jammer dat het resultaat niet positief was." Ook Klaasen eruitNaast Van de Pas werd ook Bredanaar Jelle Klaasen zaterdag uitgeschakeld. Hij trof het met Simon Whitlock als tegenstander in de eerste ronde niet. De Australiër domineerde en was evenals Van Gerwen na veertien van de negentien legs (mits twee verschil) al klaar. Ook dat duel eindigde in 10-4.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Het toernooi met de beste 32 darters van de PDC, onder wie ook Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort, draait om een prijzenpot van bijna 650.000 euro. De Engelsman Phil Taylor won het evenement, dat sinds 1994 op de kalender staat, al vijftien keer.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.