Winkelcentrum Elzas Passage Helmond deels open na wateroverlast door gesprongen hoofdwaterleiding - Omroep Brabant
Video

Winkelcentrum Elzas Passage Helmond deels open na wateroverlast door gesprongen hoofdwaterleiding

20 juli 2015 om 13:31
nl
Winkelcentrum Elzas Passage in Helmond gaat maandagmiddag deels weer open. Zondagochtend kreeg het winkelcentrum te maken met wateroverlast, omdat de hoofdwaterleiding was gesprongen. Winkeliers hebben veel schade. Op sommige plekken was de vloer ingezakt. Omwonenden zaten niet zonder water.
Geschreven door

"Het heeft hier iets weg van een behoorlijk ven", vertelde een van de winkeliers zondag, terwijl hij de Elzas Passage inkeek. Op de vloer stond een laag water van vijf centimeter. [YouTube:body:https://youtu.be/tntivFVb5fQ]Veel schade"Het is echt een puinhoop", stelde de winkelier vast. Bij twintig tot 25 winkels stond water en zand binnen. Gelukkig was het geen koopzondag in Helmond. "Dat is altijd de laatste zondag van de maand."
Volgens voorzitter Wim Bogaart van de winkeliersvereniging moesten er noodwaterleidingen worden aangelegd. Ook moest er een nieuwe vloer gelegd worden omdat er verschillende gaten waren ontstaan.[youtube:body:https://youtu.be/R4ZsXuIfQ5I]
"Het deel van de passage dat maandag opent, is niet zomaar te bereiken. Daarom zal een noodbrug geplaatst worden", laat de voorzitter aan Omroep Brabant weten. "Een groot deel van de winkels zal echter nog gesloten blijven."
Voor de winkeliers betekent de wateroverlast een enorme schadepost. Hoe hoog het schadebedrag zal zijn, kan nog niemand zeggen. Maar het komt in een heel ongelukkige periode, zegt Bas Sengers van modewinkel Basta Fashion. "Het is vlak voor de vakantie en dan komt iedereen nog even shoppen en nu staat mijn hele winkel blank. Dit is een ramp."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.