Brandweer rukt weer uit naar Leenderheide voor oplaaien brand: 'geen brandstichting' - Omroep Brabant

Brandweer rukt weer uit naar Leenderheide voor oplaaien brand: 'geen brandstichting'

19 juli 2015 om 15:05
nl
Het vuur op de Leenderheide tussen Heeze en Aalst is zondagochtend opnieuw opgelaaid. Volgens de brandweer gaat het om een smeulende humuslaag. Volgens een woordvoerder van de brandweer gaan zij en de politie er niet vanuit dat de brand die zaterdagavond zes hectare van de Leenderheide verwoestte, veroorzaakt is door brandstichting.
Geschreven door

De brandweer is zondagochtend met vier bluswagens naar de Leenderheide gegaan, zo laat een woordvoerder aan Omroep Brabant weten.
"Het gaat om een gebied van veertig bij veertig meter. We verwachten niet dat de brand groter gaat worden. We zetten er flink wat water op."
Zes hectare verwoestDoor een natuurbrand zaterdagavond ging zes hectare van de Leenderheide in vlammen op. De brandweer gaat niet uit van brandstichting. "Er is geen aanleiding aan te nemen dat hiervan sprake zou zijn", zo zegt een woordvoerder zondagmiddag. Wel doen er volgens hem allerlei geruchten de ronde.
"Zo zijn er bijvoorbeeld verbrande papiertjes gevonden die voor een leek kunnen duiden op brandstichting", legt hij uit. "De papiertjes zijn echter op geen enkele manier in verband te brengen met de plek waar de brand is ontstaan."
Brabants Landschap vermoedt wel dat de brand is aangestoken, zij hebben resten van vuurwerk gevonden.
Lees en bekijk ook: Grote heidebrand Leenderheide bij Heeze onder controle, brandweer blijft waken [VIDEO/FOTO]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.