Zieke Sanne Voets knokt zich naar derde plaats in finale NK dressuur: 'Ik wilde zo graag...'

19 juli 2015 om 15:29
nl
Sanne Voets is zondag derde geworden tjdens de finale van het NK dressuur in Ermelo. De mindervalide amazone uit Berghem kreeg voor de kür met haar toppaard Vedet een score van 76,583 procent. Ze moest alleen Frank Hosmar en Nicole den Dulk voor laten gaan.
Geschreven door

De deelname van Voets was lange tijd twijfelachtig, omdat ze een longontsteking heeft. Toch besloot ze af te reizen naar Ermelo. "Omdat ik paardrijden zo heerlijk vind."
Naar huisarts en ziekenhuisIn het totaalklassement eindigde Voets als vierde. Dit was te wijten aan de eerste kür op vrijdag. Toen was ze erg ziek en eindigde ze op een teleurstellende zesde plaats. "In de voorbereiding op die wedstrijd heb ik vooral veel op bed gelegen en ben ik naar de huisarts en het ziekenhuis gegaan in plaats van te trainen. Niet ideaal dus." Toch besloot ze mee te doen. "Ik wilde zo graag..."
Voets verdiende met haar deelname aan het NK wel een plekje in het Nederlands team. Dat neemt in september deel aan het Europees kampioenschap in het Franse Deauville. Voets is regerend Europees kampioene dressuur.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.