Liefhebbers van gedichten opgelet: poëziebus start met rondreis en doet Tilburg en Eindhoven aan

19 juli 2015 om 15:31
nl
De Poëziebus toert vanaf zondag door Nederland en België. De bus doet in acht dagen tijd onder andere Tilburg en Eindhoven aan.
Geschreven door

Na de voordracht van Dichter der Nederlanden Joke van Leeuwen zondagmiddag treden circa veertig andere dichters op, onder wie de Tilburgse stadsdichter Martin Beversluis.
Verschillende stedenDe dichters zijn de komende acht dagen op in musea en literaire cafés te vinden. Maar ook op pleinen en tijdens festivals in Den Haag, Capelle aan den IJssel, Delft, Rotterdam, Amsterdam, Tilburg, Eindhoven, Maastricht, Turnhout, Brussel en Oostende.
De kunstenaars zijn komende woensdag in Tilburg en Eindhoven te aanschouwen. Om twee uur 's middags doen ze de Burgemeester Brokxlaan in Tilburg aan. 's Avonds bezoeken ze de Eindhovense Hoogstraat.
Dwarsdoorsnede van het poëzielandschapDe dichters van de Poëziebus vertegenwoordigen een dwarsdoorsnede van het poëzielandschap. Ze laten volgens de organisatie de diversiteit zien die er onder dichters bestaat door een week lang hun poëzie voor te dragen op de meeste uiteenlopende plekken in Nederland en België.
De Poëziebus eindigt zijn rit met een slotvoorstelling met mogelijk honderd dichters op zondag 26 juli in het Bouckenborghpark in Antwerpen. Volgend jaar wil de organisatie de Poëziebus opnieuw laten toeren, met andere dichters en langs andere plekken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.