Efteling-attractie Baron 1898 staat opnieuw stil door storing

19 juli 2015 om 19:32
nl
De Efteling-attractie Baron 1898 kampt zondag weer met problemen. De nieuwe achtbaan is sinds kwart voor elf gesloten door een storing. Om kwart over vijf laat een woordvoerder van de Efteling weten dat de achtbaan nog altijd niet werkt. Later zondagavond komen bezoekers nog steeds bedrogen uit.
Geschreven door

Het is niet voor het eerst dat de achtbaan last heeft van problemen. Toch baren de storingen de Efteling volgens de woordvoerder geen zorgen. “Alle attracties hebben wel eens last van storingen”, vertelt ze. “Het gaat nu eenmaal om veel techniek. Techniek die in het geval van Baron 1898 nog niet beproefd is.”
Wanneer de nieuwe achtbaan het weer doet, kan de woordvoerder niet zeggen. Eigen mensen en deskundigen bekijken volgens haar wat het probleem is. “En we hopen natuurlijk dat de problemen zo snel mogelijk zijn opgelost.” Wel zegt ze het heel vervelend te vinden voor bezoekers.
Vast op dertig meter hoogteMaandagmiddag liep de achtbaan vast. Er zaten toen achttien bezoekers ongeveer drie kwartier vast op een hoogte van zo’n dertig meter. Zij moesten uit de attractie worden gehaald.
LEES OOK: Kelvin (19) 'overleefde' lange zit in Baron 1898: 'Dit was de langste rit ooit, cool'
Later maandagavond was er weer een storing waardoor de achtbaan opnieuw gesloten moest worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.