'Vuurwerk gevonden op Leenderheide waar brand woedde': Brabants Landschap vermoedt brandstichting - Omroep Brabant

'Vuurwerk gevonden op Leenderheide waar brand woedde': Brabants Landschap vermoedt brandstichting

19 juli 2015 om 20:25
nl
Op de Leenderheide tussen Heeze en Aalst zijn volgens beheerder Brabants Landschap op verschillende plekken vuurwerkresten gevonden. Brabants Landschap gaat er daarom vanuit dat de brand die zaterdag in het natuurgebied woedde, is aangestoken.
Geschreven door

Brandweer en politie kunnen volgens de beheerder van de hei echter geen link leggen tussen de vuurwerkresten en de plek waar de brand zaterdag is ontstaan. De woordvoerder van Brabants Landschap geeft aan 'teleurgesteld te zijn dat het niet verder wordt onderzocht'.
Een woordvoerder van de politie zegt zondagavond dat er op dit moment geen onderzoek loopt naar mogelijke brandstichting op de Leenderheide. En de brandweer gaf eerder zondagmiddag al aan dat zij in elk geval niet uitgaan van brandstichting. Dit heeft een woordvoerder zondagavond nogmaals bevestigd.
Blijven paraatBrabants Landschap blijft zondagavond en ook maandag paraat in het gebied waar de brand woedde. De brandweer die sinds zondagochtend opnieuw ter plekke was om de boel na te blussen, is daar om zes uur weer vertrokken.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.