Video

Roze Maandag op de Tilburgse Kermis: binnenstad Tilburg kleurt roze

20 juli 2015 om 21:18 • Aangepast 21 november 2020 om 17:04
nl
Maandag is dag vier van de Tilburgse Kermis. Zoals ieder jaar kleurt de Tilburgse Kermis deze dag compleet roze. Want het is de enige echte Roze Maandag. Dit jaar is het de 25e editie, reden dus voor een nóg groter feestje dan normaal.
Profielfoto van
Geschreven door

Roze Maandag is één van de grootste homo-emancipatie evenementen van Nederland. De Roze Maandag trapte om elf uur af met 25 huwelijken. 25 niet-alledaagse koppels werden door Henny Huisman op het bordes van het stadhuis in het 'echt' met elkaar verbonden.

Wachten op privacy instellingen...

De zogenaamde 'bridepride' is een referentie naar het feit dat homoseksuelen in de Verenigde Staten sinds kort met elkaar in het hele land in het huwelijk mogen treden.

Wachten op privacy instellingen...


LEES OOK: Om lekker af te likken: dit jaar zwarte ballen met roze ‘lekstok’ op Tilburgse kermisHollands Gay FestijnIn de Amstel Bierhal werd om twaalf uur 's middags afgetrapt. Meidengroep O'3GENE uit Fijnaart mocht de spits afbijten. Daarna veranderde de bierhal in een groots Hollands Gay Festijn. Zo traden maandag verschillende artiesten op waaronder Imca Marina, Marianne Weber, Dries Roelvink en Bonnie St. Claire.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Dj Fedde Legrand presenteerde maandag een officieel volkslied voor Roze Maandag. Het feest in de bierhal ging tot 01.00 uur door.
Bekijk de Tilburgse Kermis live op Kermis FM


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.