Maarten van Genuchten uit Geldrop genoemd in omkoopschandaal wereldvoetbalbond FIFA

20 juli 2015 om 10:33
nl
Hobbycabaretier Maarten van Genuchten uit Geldrop wordt genoemd in een onderzoek naar voetbalfraude. Volgens onderzoek van het AD zou Van Genuchten een bedrijf leiden waarin twee verdachte Zuid-Amerikaanse sportmarketingbedrijven samenkomen.
Geschreven door

Het gaat om het bedrijf Torneos& Traffic Sports Marketing BV in Scheveningen. Van Genuchten schreef zich op 1 oktober 2014 in als bestuurder van deze brievenbusfirma.
Lucratieve tv-rechtenHier vallen het Argentijnse Torneos y Competencias en het Braziliaanse Traffic Group onder. Volgens de FBI hebben deze bureaus officials van de wereldvoetbalbond FIFA omgekocht om de lucratieve tv-rechten van het toernooi om de Copa America en de Zuid-Amerikaanse Champions League te bemachtigen.
De eigenaar van Torneos heeft huisarrest in afwachting van zijn proces.
Veertien FIFA-bobo's opgepaktIn totaal zijn inmiddels veertien FIFA-bobo's en sportmarketeers opgepakt in het wereldwijde onderzoek naar voetbalfraude.
Torneos& Traffic Sports Marketing BV is eigendom van een holding in belastingparadijs Cyprus. Het bedrijf telt geen enkele werknemer en één zelfstandig bevoegde bestuurder: Van Genuchten.
Stroman in omkooppraktijken?De krant vraagt zich af of Van Genuchten slechts een stroman is voor de Zuid-Amerikaanse bedrijven of dat hij meer weet van de omkooppraktijken.
Het AD nam contact op met de man uit Geldrop, maar die hield de boot af toen er vragen werden gesteld over zijn relatie tot de sportmarketingbureaus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.