'Familie-agent' begeleidt nabestaanden verongelukte Jordy de Jong en Tommie Broos uit Roosendaal

20 juli 2015 om 16:44
nl
De nabestaanden van Jordy de Jong en Tommie Broos die zaterdagnacht om het leven kwamen in Hoeven, hebben van de politie een 'familie-agent' aangewezen gekregen. Die steunt de families de komende tijd.
Geschreven door

Jordy de Jong (19) en Tommie Broos (21) kwamen zaterdagnacht om het leven door een noodlottig ongeluk bij Hoeven. Ze reden tegen een boom en overleden ter plekke. Door de enorme klap lag de weg bezaaid met auto-onderdelen.  
Een derde inzittende, een 20-jarige man uit Roosendaal, raakte ernstig gewond. Hulpverleners brachten hem met spoed naar het ziekenhuis in Rotterdam. Volgens de politie is hij inmiddels buiten levensgevaar.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=J5C-mFNEZ3I]
Geen duidelijkheid over rol drank of drugsDe politie vermoedt dat de bestuurder te hard reed. Ook speelden de weersomstandigheden mogelijk een rol. "Van mijn collega's begrijp ik dat het die nacht hoosde en dat het zicht beperkt was", zegt woordvoerder Willem-Jan Uytdehage.
Of de mannen onder invloed van drank of drugs waren, is volgens de politie nog niet duidelijk. "Daarvoor moet bloed worden afgenomen en dat mag niet zomaar", legt Uytdehage uit. "Justitie moet hiervoor toestemming geven. Dat gebeurt alleen bij zeer bijzondere omstandigheden."
Onderzoekers maken 3D-modelNiemand zag het ongeluk zaterdagnacht gebeuren. Onderzoekers van de politie hebben daarom van vrijwel de hele plek van het ongeluk foto's gemaakt. De beelden analyseren zij de komende dagen. Ook maken ze van de plek een 3D-model, om daaruit af te leiden wat de oorzaak van het dramatische ongeval kan zijn.
"Dat gaat een tijd duren, want het werkt helaas niet zoals in CSI. Met het model zijn de onderzoekers één à twee dagen bezig. Misschien dat we deze week meer weten over de toedracht", sluit Uytdehage af.
Lees ook: Veel knuffels, bloemen en flesje bier bij boom dodelijk ongeluk Roosendaalseweg Hoeven[Tweet:body:https://twitter.com/erik_peeters/status/623043673127800832]Steunbetuigingen komen binnen Inmiddels zijn er voor Jordy en Tommie condoleanceregisters online verschenen. Ook komen er via verschillende Facebookpagina's steunbetuigingen binnen voor de slachtoffers.
[facebook:body:https://www.facebook.com/jordy.dejong.1232/posts/818653568249386][facebook:body:https://www.facebook.com/jordy.dejong.1232/posts/818650368249706][facebook:body:https://www.facebook.com/jordy.dejong.1232/posts/818421594939250]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.