Elf ouders die kinderen voor vakantie van school hielden op het matje bij gemeente Eindhoven

20 juli 2015 om 15:54
nl
Elf ouders moeten bij de gemeente Eindhoven op het matje komen omdat ze hun kind vlak voor het begin van de zomervakantie zonder toestemming van school hielden. De gemeente controleerde afgelopen woensdag en donderdag op 63 basisscholen of er kinderen zonder reden niet op school waren.
Geschreven door

In totaal werd de afwezigheid van 59 kinderen op verschillende scholen gemeld bij Bureau Leerplicht. Hierop werden 43 huisbezoeken afgelegd. In elf gevallen heeft de gemeente Eindhoven nu besloten de ouders ter verantwoording te roepen voor de afwezigheid van hun kind op school.
Vorig jaar werden nog 21 ouders door de gemeente ter verantwoording geroepen. Wanneer blijkt dat de ouders inderdaad de Leerplichtwet hebben overtreden, kunnen zij een boete krijgen van honderd euro per kind.
'Luxe verzuim'De gemeente Eindhoven doet deze zogenoemde 'controle luxe verzuim' twee keer per jaar. Een keer op basisscholen en een keer op middelbare scholen.
Eerder dit jaar kregen zeven ouders een boete omdat ze hun kind voor de carnavalsvakantie zonder toestemming van school hielden.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.