Overval op Jumbo-supermarkt Oosterhout met pistool en machinegeweer: 3 tot 5 jaar celstraf

20 juli 2015 om 15:58
nl
Een 25-jarige man uit Oosterhout is maandag veroordeeld tot drie jaar cel en tbs met dwangverpleging voor een gewapende overval op de Jumbo-supermarkt in Oosterhout. De andere overvaller, een 26-jarige plaatsgenoot van de man, moet vijf jaar de cel in. Ook moeten de overvallers vier medewerksters van de winkel smartengeld betalen. Dat heeft de rechtbank in Breda maandag bepaald.
Geschreven door

De overval in winkelcentrum Arkendonk werd gepleegd op 17 januari 2014. De mannen met bivakmutsen op kwamen rond kwart voor negen de winkel binnenstormen.
MachinegeweerDe ene dader was gewapend met een pistool, de andere met een soort machinegeweer. Ze bedreigden het aanwezige personeel, deden een greep in de kassa en gingen er daarna op een scooter vandoor.
De gewelddadige overval kreeg ruim aandacht in de tv-programma's 'Bureau Brabant' en 'Opsporing Verzocht'. Daarin werden bewakingsbeelden vertoond. De verdachten werden vorig jaar april aangehouden.
Verdachte zat al vastDe 25-jarige verdachte zat al vast in Grave voor een ander misdrijf. De 26-jarige verdachte werd in Dorst ingerekend door een arrestatieteam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.