PSV-fans niet naar ArenA voor duel om Johan Cruijff Schaal, stadion bijna leeg

20 juli 2015 om 16:05
nl
Er is voorlopig weinig animo voor het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en FC Groningen. De officiële start van het nieuwe voetbalseizoen, over dertien dagen in de Amsterdam ArenA, wordt waarschijnlijk in een bijna leeg stadion gespeeld.
Geschreven door

Slechts 1100 PSV-fans hebben tot nu toe een ticket voor de wedstrijd aangeschaft, zo schrijft het Dagblad van het Noorden. FC Groningen verkocht pas 3400 kaarten.
'Wedstrijd leeft totaal niet'"De Johan Cruijff Schaal is een gemaakte prijs en leeft totaal niet bij de achterban", zegt voorzitter Harrie Timmermans van de Supportersvereniging PSV. "We hebben 2900 plaatsen voor het PSV-vak geclaimd. Ik denk wel dat die uiteindelijk vol zal komen."
Timmermans vervolgt: "Kaarten worden door de KNVB voor een appel en een ei uitgereikt. Het steekt supporters dat zij wél het volle pond voor zo'n kaartje moeten betalen."
Aan amateurclubs werden 6000 kaarten van de hand gedaan, waardoor de teller op zo'n 11.000 verkochte tickets staat. In de ArenA is plaats voor ruim 53.000 mensen. PSV-FC Groningen, op zondag 2 augustus, is een wedstrijd tussen de kampioen van Nederland en de bekerwinnaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.